Damien Chazelle v spolupráci so stanicou Netflix natočí muzikálový seriál The Eddy

2.9.2017|Ivet Kollárová|
Damien Chazelle v spolupráci so stanicou Netflix natočí muzikálový seriál The Eddy

Damien Chazelle sa tento rok zapísal do dejín, keď ako najmladší režisér získal Oscara za režírovanie svojho mega úspešného projektu, muzikálu La La Land. Šikovný, a najmä kreatívny mladý režisér nezaháľa a ešte začiatkom roka ohlásil nasledovníka filmu La La Land. Tento raz ho jeho kroky povedú na malé obrazovky s odvážnym projektom muzikálového seriálu odohrávajúceho sa v Paríži s názvom The Eddy.

O projekt bol od začiatku jeho ohlásenia veľký záujem medzi hollywoodskymi štúdiami, no všetkým zrak vytrela rozpínajúca sa streamovacia stanica Netflix, ktorá bude so Chazellom na seriáli spolupracovať. Osemdielny seriál sa zameria na jazzový klub, vzťahy medzi jeho spolumajiteľmi, klubovú skupinu a nikdy nespiace mesto Paríž.

Jack Thorne napíše pre seriál The Eddy scenár. O originál hudbu sa postará skladateľ a producent Glen Ballard. Alan PoulDamien Chazelle, ktorý bude režírovať dve epizódy seriálu, vystupujú ako výkonní producenti. Seriál sa bude natáčať vo Francúzsku s dialógmi v angličtine, francúzštine a arabčine. Herecké obsadenie seriálu zatiaľ známe nie je, ale okrem amerických počíta aj s francúzskymi hercami, ako aj s francúzskymi režisérmi na réžiu niektorých epizód.

Damien Chazelle sa stal jedným z mnohých známych režisérov, ktorí spolupracujú so stanicou Netflix. Okrem bratov Coenových, Davida Finchera, či Avy DuVernay, sa medzi nich radí aj režisér Cary Fukunaga, ktorý momentálne v New Yorku natáča seriál ManiacEmmou StoneJonahom Hillom. Rovnako svoju produkciu v NY započal nový film Martina Scorseseho, The IrishmanRobertom De Nirom v hlavnej úlohe.

Okrem seriálu The Eddy, Damien Chazelle momentálne spolupracuje so štúdiami Universal na životopisnej snímke o kozmonautovi Neilovi Armstrongovi, First ManRyanom Goslingom v hlavnej úlohe.

Zdroj:  indiewire.com Foto © Jaguarps | Dreamstime

Súvisiace články